Patrick Lijdsman
Graafseweg 198, 5213 AP ‘s-Hertogenbosch
Postbus 1811, 5200 BB ‘s-Hertogenbosch
T 073 691 19 20
M 06 15 50 15 64
E info@lijdsman.nl

ZIE VOOR VRIJ WERK www.patricklijdsman.nl

Als vormgever voel ik mij altijd zeer betrokken bij het onderwerp van het product dat ik samen met een opdrachtgever onder de aandacht wil brengen. Of het nu gaat over kledingdracht in Indonesië, afvalscheiding, energiebesparing, woningbouw of zorg; steeds verdiep ik me in de stof en zoek er een passende vorm bij.

Samen met de opdrachtgever kijk ik wat een effectief en betaalbaar antwoord is voor de jonge en hippe bezoeker op een tentoonstelling, de betrokken veteraan die zich door lijvige wetenschappelijke boeken heen werkt of de mantelzorger die een heldere brochure over dementie wil.

Ik voel me maatschappelijk betrokken en kijk mede daardoor naar het doel en de middelen. Is het noodzakelijk om voor een interieur nieuwe meubelen aan te schaffen, of kunnen deze door uitgekiende vormgeving hergebruikt worden, als ware het nieuwe meubelen.

Steeds zoek ik naar verbindingen tussen de veelheid der dingen, waardoor er een totaalbeeld ontstaat; de vormgeving in context tot het geheel. Hierin ligt mijn kwaliteit. Helderheid in vormgeving.

Websites opdrachtgevers Vestia, Woonbron, Brabant Wonen, Divers WelzijnsondernemingVierstroom, Uitgeverij Bois le DucStichting Maatschappelijke Opvang Helmond,Jobfactory, Thomas van Villanova, SaldoPlus, Visserijmuseum Vlaardingen, Museumschip Hudson, Lijdsmantuinen.nlRoosjen en van der Veere, RIMO, Tolbrug Revalidatiecentrum, Danstherapie Den Bosch, Terra Art Projects,Kring Havezathe, Bergopwaarts, MicroHulp Helmond, GGZ; Reinier van Arkel, Noordbrabants Museum

Samenwerken Als eenpitter ben je een duizendpoot. Maar ik kan natuurlijk niet alles alleen dus heb in de loop van de tijd een trouwe schare medewerkers om mij heen verzameld. Allemaal korte lijnen, dus geen ruis. YouEchoActorNoot van de RedactieTeken-en ontwerpbureau Otto Vork, De Twee Snoeken, Internoja, Marcus Peters,Kemenade Design, Cromvoirtse, Margot Rood, Creatieve Piramide, Kleurdomein, Wihabo en vele anderen.