Een nieuw jaar

Aan de vooravond van 2016 was ik in Rome. Een enorme drukte. Uit alle windstreken trof men elkaar bij een zigeuner-ensemble dat met het grootste gemak de Italianen aan het dansen kreeg. Heerlijk om te zien hoe onbevangen de menigte zich liet meenemen… Dit smaakt naar meer.

  • DSC01577–opening-topstok25-stok-25-jaar—kruithuis—26sep2015—foto-GerardMontE-web

jubilaris

Dit jaar bestaat STOK 25 jaar. Sedert jaar en dag ontwerp ik voor hen flyers en drukwerk. Ter gelegenheid van het jubileum exposeer ik met een selectie van 25 flyers. Ook benieuwd? Het Kruithuis, Citadellaan 7 te ‘s-Hertogenbosch.

Oktober 2015

  • Sluis0NieuweSteenDSC05804
  • Slui0OudeSteenDSCN3351

Nieuwe steen voor Sluis 0

Met vijf mensen vormden wij vanaf 2000 aan Sluis 0 in ‘s-Hertogenbosch een creatief platform. Tijden veranderen; de Zuidwillemsvaart, waaraan Sluis 0 ligt, heeft geen beroepsvaart meer. Dat gaat nu via het Maximakanaal richting de Maas. Tijden veranderen; het creatief platform is opgeheven en allen zochten nieuwe samenwerkingen op nieuwe plekken in de stad. Zelfs ons pand aan de Zuidwillemsvaart veranderde; eens zaten er een brouwerij, café, videotheek, een reparatiewinkel en als hekkensluiter ons creatief platform. Zo’n vijf jaar geleden viel het doek definitief. Jaren van verbouwingen en noeste arbeid heeft een geheel nieuw woonhuis opgeleverd. Onherkenbaar staat het zwijgend aan de sluis… Maar van alles wat verdween kwam één icoon in volle glorie terug; de naam op de gevel.

Oktober 2015

  • Corso2015_DSC05842

Bloemcorso

Traditiegetrouw was de tweede zondag van September weer het centrum van Valkenswaard opgetuigd ten behoeve van het bloemencorso. Voor de tweede maal mocht ik jureren, een hele klus om de met 2,5 miljoen bloemen getooide wagens  op waarde te schatten.

September 2015

 

  • prismo151-2-1

Jubileumnummer Prismo

Prismo, het lijfblad van SMO-Helmond is ter ere van haar twintig jarig jubileum in een geheel andere vormgeving van de pers gerold. Met een duidelijk statement naar verleden en toekomst, gehuld in een kloeke vormgeving, heeft het haar weg naar de lezers gevonden.  PDF

Augustus 2015

  • Boombordje_2015-06-15-15.52.42-kopie

Bomenroute

In het chique Haagse Statenkwartier is ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan, een bomenroute uitgezet. Aan de hand van een boombordje met naam en qrcode kom je op een site met veel informatie over de boom.

juli 2015

  • Kunschouw_DSC05432LR

Kunstschouw 2015

Tijdens Kunstschouw 2015 exposeert Lijdsman in Burgh Haamstede, Ligusterlaan 4 en 5. Poëzie en installaties, en natuurlijk de keramische Zeeuws meisjes. zie www.kunstschouw.nl

juni 2015

brand new

Nieuwe lente nieuwe liefde. Na vele jaren moest ook mijn oude website eraan geloven. Nu een site met breder beeld wat ik in de loop van de jaren allemaal gemaakt heb, alleen en met anderen. En dankzij anderen; enthousiaste opdrachtgevers die samen met mij keken naar de ultieme vorm bij hun product. Een huisstijl, flyer, brochure of boekwerk. Maar ook een tentoonstelling, een beurs of een inrichting van een winkel, kantoor of lounge. Wandel langs de diverse items en bezoek deze site regelmatig. We gaan gewoon door…

Maart 2015